Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde Yeni Klinik Açılışı

      MSKÜ Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde oluşturulan yeni hasta tedavi kliniğinin açılışı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Turhan KAÇAR'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

        Prof. Dr. Turhan KAÇAR, Diş Hekimliği Fakültesi'nin kampüsün en genç fakültelerinden birisi olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Hızla gelişen diş hekimliğimizi bilhassa öğrencileri ve Muğlalı hemşehrilerimizi düşünerek takviye etmeye çalışıyoruz. Bu çalışmaların sonuçlarını ve başarılarını en kısa sürede göreceksiniz. Önümüzdeki sene ve bundan sonraki süreçte bu fakülteye bizim yapabileceğimiz en önemli iş, hoca kadrosunu ve fiziki imkanlarını iyileştirmektir. Öte yandan yeni binamızın inşaatı devam etmekte olup devletin imkanları el verdiği ölçüde hızlı bir şekilde, takriben 2026 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.  Bu gelişmeler sonucunda fakültemizin hem eğitim öğretim açısından hem de fiziki açıdan çok daha iyi bir konuma gelmesini umut ediyoruz. Fakültemize ve Muğlalı diş rahatsızlığı yaşayan hastalara hayırlı uğurlu olsun.”
       
    Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın ALADAĞ, yeni açılan klinikte Ortodontik tedavi ihtiyacı olan hastaların tedavilerinin de yapılabileceğini belirtti. Ayrıca, Diş Hekimliği Fakültesi'nin yeni kliniğindeki 5 tedavi üniti ile birlikte toplam ünit sayısının 30 civarında olduğunu belirterek gerek hastaların daha az beklemesi, gerekse klinik eğitimi gören öğrencilerin daha çok hasta ile ilgilenerek kendilerini geliştirmesinin sağlandığını vurguladı. Kliniğin, öğrencilerin meslek hayatlarında büyük avantajı olacağını kaydeden Prof. Dr. ALADAĞ;  öğrencilere ve Muğla halkına sağlanan bu imkanlardan dolayı Prof. Dr. Turhan KAÇAR‘a teşekkürlerini iletti.

 

Son Güncelleme Tarihi : 14.12.2023 09:47 Okunma Sayısı : 605

Son Haberler