Diş Hekimliği Fakültesi, ikincisi düzenlenen Üniversite-Şehir Entegrasyonunu Güçlendirme Toplantısı'na katıldı.

       Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, "Ulusal ve Bölgesel Kalkınma Hedeflerine Yönelik", Muğla ilinde yer alan kurum ve kuruluşlar arasında iletişimin artırılması ve olası işbirliği imkânlarının karşılıklı olarak belirlenmesi amacıyla ikinci Üniversite-Şehir Entegrasyonunu Güçlendirme Toplantısını gerçekleştirdi.
       Üniversite-Şehir entegrasyonunun da güçlendirilmesinin planlandığı  toplantıya Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları ile Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanları, Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi ve  ilimizin çeşitli kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
       Toplantının açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Üniversitemizin Ar-Ge, Sosyo-Kültürel ve Öğrenci odaklı alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve artık Şehir Üniversite entegrasyonu çalışmalarına ağırlık verildiğinin altını çizdi. Rektör Çiçek konuşmasında, Muğla ilindeki tüm paydaşlarının görüşü alınarak Ülkemizin ve Muğla Bölgesinin kalkınması adına yapılabilecek işbirlikleri üzerine görüş alışverişlerinin önemine değindi. 
       Üniversitemiz Rektörünün konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanları birer tanıtım sunumu yaptılar. Sunumların ardından geçilen istişhare oturumu ile akademisyenler ile çeşitli kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi bir araya geldi. Karşılıklı taleplerin ve görüş alışverişlerinin gerçekleştiği oturumda şehir, sektör ve Üniversite arasında yapılabilecek işbirlikleri tartışıldı.

 

Son Güncelleme Tarihi : 11.03.2021 14:22 Okunma Sayısı : 2146

Son Haberler